Новини України та Світу

Ощадбанк максимально ускладнив життя пенсіонерам

Share

«Ощадбанк» інформував своїх клієнтів через SMS-повідомлення про необхідність актуалізувати контактну інформацію та особисті дані. Для цього клієнтам потрібно особисто з’явитися у відділення фінустанови та заповнити анкету-опитувальник. Проте працівники Ощадбанку влаштували для пенсіонерів черговий «квест».

Безліч скарг на Ощадбанк у зв’язку з даною ситуацією опубліковано на сайті Мінфін.

Їдьте до Харкова і там оновіть

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, одному з переселенців з Харкова, який зараз мешкає у Луцьку, надійшло повідомлення від «Ощадбанку» про необхідність проходження ідентифікації. Разом із дружиною він прийшов у відділення банку, де подружжю пояснили, що вони не можуть оновити дані, оскільки їхній рахунок було відкрито не в цьому населеному пункті.

«За словами працівника банку, немає доступу до бази даних іншої галузі. Однак на офіційному сайті вказано, що я можу прийти до будь-якого відділення, а от і ні. Співробітниця порадила оновити дані на Харківщині після повернення додому. А якщо ми із дружиною будемо у Луцьку півроку, що робити?», — здивувався чоловік.

В офіційній заяві «Ощадбанку» йдеться, що у разі знаходження клієнта в іншому регіоні, він має можливість заповнити анкету-опитувальник у найближчому відділенні, а менеджер надішле інформацію в обслуговуючий пункт.

Що відповіли у банку

Але у відповіді на цю скаргу працівники Ощадбанку написали, що все не так: «ні, оновити дані за рахунком справді можна лише у відділенні банку у тій області, де його відкрили».

Або працівників Ощадбанку не поінформували про правила проведення даної процедури, або вони просто саботують розпорядження свого керівництва і знущаються з переселенців.

Дистанційно оновити свої дані у додатку Ощад24 або на сайті банку клієнти не можуть. Але й у відділення за місцем відкриття карток тисячі клієнтів банку фізично не зможуть прийти, оскільки знаходяться або в інших населених пунктах України, або за кордоном.

Важливий момент:

  • Ощадбанк вказав на право користування клієнтами банківською карткою без обмежень, навіть якщо особисту інформацію не оновлено.
  • Процедуру можна виконати як тільки з’явиться можливість відвідати відділення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024