Ощадбанк максимально ускладнив життя пенсіонерам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ощадбанк» інформував своїх клієнтів через SMS-повідомлення про необхідність актуалізувати контактну інформацію та особисті дані. Для цього клієнтам потрібно особисто з’явитися у відділення фінустанови та заповнити анкету-опитувальник. Проте працівники Ощадбанку влаштували для пенсіонерів черговий «квест».

Безліч скарг на Ощадбанк у зв’язку з даною ситуацією опубліковано на сайті Мінфін.

Їдьте до Харкова і там оновіть

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, одному з переселенців з Харкова, який зараз мешкає у Луцьку, надійшло повідомлення від «Ощадбанку» про необхідність проходження ідентифікації. Разом із дружиною він прийшов у відділення банку, де подружжю пояснили, що вони не можуть оновити дані, оскільки їхній рахунок було відкрито не в цьому населеному пункті.

«За словами працівника банку, немає доступу до бази даних іншої галузі. Однак на офіційному сайті вказано, що я можу прийти до будь-якого відділення, а от і ні. Співробітниця порадила оновити дані на Харківщині після повернення додому. А якщо ми із дружиною будемо у Луцьку півроку, що робити?», — здивувався чоловік.

В офіційній заяві «Ощадбанку» йдеться, що у разі знаходження клієнта в іншому регіоні, він має можливість заповнити анкету-опитувальник у найближчому відділенні, а менеджер надішле інформацію в обслуговуючий пункт.

Що відповіли у банку

Але у відповіді на цю скаргу працівники Ощадбанку написали, що все не так: «ні, оновити дані за рахунком справді можна лише у відділенні банку у тій області, де його відкрили».

Або працівників Ощадбанку не поінформували про правила проведення даної процедури, або вони просто саботують розпорядження свого керівництва і знущаються з переселенців.

Дистанційно оновити свої дані у додатку Ощад24 або на сайті банку клієнти не можуть. Але й у відділення за місцем відкриття карток тисячі клієнтів банку фізично не зможуть прийти, оскільки знаходяться або в інших населених пунктах України, або за кордоном.

Важливий момент:

  • Ощадбанк вказав на право користування клієнтами банківською карткою без обмежень, навіть якщо особисту інформацію не оновлено.
  • Процедуру можна виконати як тільки з’явиться можливість відвідати відділення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.