Новини України та Світу

Чи варто чекати у 2023 році більше OLED-моніторів

Share

Більшість екранів, які ви бачите щодня, є OLED-дисплеями. Але комп’ютерні монітори не часто можуть ними похвалитися. На щастя, як повідомляє Ars Technica, наступного року все може змінитись.

В даний час кількість OLED-моніторів, які не є “монстрами”, що вимагає дві-три RTX 4090, дуже мало. Видання вважає, що 2023 може стати великим кроком до того, щоб OLED-монітори отримали таку ж “різноманітність і доступність, як OLED-телевізори та інші пристрої, якими користуються вже багато років”.

Більшість OLED-моніторів відносяться до 40-дюймового класу із надвисокою роздільною здатністю. Але кінець цього року вже обіцяє більшу різноманітність у плані розміру монітора, дозволу та ціни, як зазначили в Ars Technica.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія LG, наприклад, розпочне продаж своїх перших OLED-моніторів з високою частотою оновлення 12 грудня. Модель LG UltraGear 27GR95QE-B з діагоналлю 26,5 дюйма та роздільною здатністю 2560×1440 буде коштувати 1000 доларів.

MSI також планує анонсувати новий надширокий OLED-монітор на виставці CES наступного місяця. Також можливо, що наступного року побачимо випуск вигнутого OLED-монітора. Компанія Corsair не підтвердила, коли вийде її Xeneon Flex 45WQHD240 і скільки він коштуватиме. LG Display також працює над 20-дюймовими OLED-дисплеями, які можуть бути використані в невеликих моніторах.

Одна річ, за словами видання, яка може сприяти інноваціям, зниженню цін та кращому розмаїттю OLED-моніторів, – це посилення конкуренції. Протягом тривалого часу LG Display була основним дистриб’ютором OLED-дисплеїв. І хоча вона залишиться лідером і в 2023 році, QD-OLED-панелі Samsung Display, які дебютували в 2022 році, представлять більше варіантів. Перші QD-OLED монітори, Alienware AW3423DW та AW3423DWF, отримали позитивні відгуки завдяки поєднанню високої контрастності OLED та яскравих кольорів.

Trendforce вважає, що наступні 1-2 роки стануть критичним періодом для зростання OLED на ринку ІТ-продуктів: ” Ступінь удосконалення супутніх технологій та обсяг інвестицій у підтримуючі потужності з виробництва панелей великого покоління будуть визначати, чи буде впровадження OLED у сегменті ІТ проходити гладко” .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024