Чи варто чекати у 2023 році більше OLED-моніторів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість екранів, які ви бачите щодня, є OLED-дисплеями. Але комп’ютерні монітори не часто можуть ними похвалитися. На щастя, як повідомляє Ars Technica, наступного року все може змінитись.

В даний час кількість OLED-моніторів, які не є “монстрами”, що вимагає дві-три RTX 4090, дуже мало. Видання вважає, що 2023 може стати великим кроком до того, щоб OLED-монітори отримали таку ж “різноманітність і доступність, як OLED-телевізори та інші пристрої, якими користуються вже багато років”.

Більшість OLED-моніторів відносяться до 40-дюймового класу із надвисокою роздільною здатністю. Але кінець цього року вже обіцяє більшу різноманітність у плані розміру монітора, дозволу та ціни, як зазначили в Ars Technica.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія LG, наприклад, розпочне продаж своїх перших OLED-моніторів з високою частотою оновлення 12 грудня. Модель LG UltraGear 27GR95QE-B з діагоналлю 26,5 дюйма та роздільною здатністю 2560×1440 буде коштувати 1000 доларів.

MSI також планує анонсувати новий надширокий OLED-монітор на виставці CES наступного місяця. Також можливо, що наступного року побачимо випуск вигнутого OLED-монітора. Компанія Corsair не підтвердила, коли вийде її Xeneon Flex 45WQHD240 і скільки він коштуватиме. LG Display також працює над 20-дюймовими OLED-дисплеями, які можуть бути використані в невеликих моніторах.

Одна річ, за словами видання, яка може сприяти інноваціям, зниженню цін та кращому розмаїттю OLED-моніторів, – це посилення конкуренції. Протягом тривалого часу LG Display була основним дистриб’ютором OLED-дисплеїв. І хоча вона залишиться лідером і в 2023 році, QD-OLED-панелі Samsung Display, які дебютували в 2022 році, представлять більше варіантів. Перші QD-OLED монітори, Alienware AW3423DW та AW3423DWF, отримали позитивні відгуки завдяки поєднанню високої контрастності OLED та яскравих кольорів.

Trendforce вважає, що наступні 1-2 роки стануть критичним періодом для зростання OLED на ринку ІТ-продуктів: ” Ступінь удосконалення супутніх технологій та обсяг інвестицій у підтримуючі потужності з виробництва панелей великого покоління будуть визначати, чи буде впровадження OLED у сегменті ІТ проходити гладко” .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.