Клієнти Приватбанку масово знімають гроші з рахунків – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Клієнти ПриватБанку активно знімають готівку з рахунків через банкомати. При цьому мережа банкоматів значно скоротилася, та й чисельність клієнтів стала набагато меншою через виїзд багатьох громадян за кордон. Однак, незважаючи на активне зняття грошей, українці все одно довіряють цій фінансовій установі. Так, ПриватБанк зазначив, що навіть нинішнього військового року він буде з прибутком.

Люди зняли готівки більше, ніж торік

Про те, що відбувається зі зняттям готівки, і який головний підсумок 9 місяців роботи банку цього року, розповів речник ПриватБанку Олег Серга.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • За підсумками перших 9 місяців нинішнього року ПриватБанк видав українцям через мережу своїх банкоматів 606,2 млрд. гривень. Ця цифра відчутно вища за торішню.
  • Минулого року за аналогічний період клієнти зняли через банкомати 575,8 млрд. гривень. Таким чином, приріст цього року становить понад 5%.

Банкоматів поменшало

При цьому слід врахувати, що через військові дії мережа банкоматів ПриватБанку скоротилася на 10%. Нині в Україні діє 6409 банкоматів. Крім того, багато українців зараз опинилися за кордоном і тому не користуються вітчизняними банкоматами. Таким чином, якби чисельність населення в Україні та кількість банкоматів залишалися на рівні минулого року, то, вочевидь, українці зняли б набагато більше готівки.

Очевидно, підвищений попит на готівку цього року виріс через те, що в магазинах нерідко пропадає інтернет та перестають працювати термінали. Тому покупцям доводиться розраховуватися готівкою. Можна припустити, що коли будуть свіжі дані за підсумками жовтня та листопада, то виявиться, що обсяг зняття готівки стане набагато вищим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.