В Україні з’являться водні дрони для захисту берегової лінії – відео

Подібні дрони вже застосовувалися Україною, але тепер їхню кількість хочуть збільшити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українські військові використовують дрони не лише у небі та на суші, а й на воді. Так, днями стартував масштабний збір коштів на платформі United 24 на армію дронів для використання їх в акваторії Чорного моря у війні проти РФ. Ця техніка має допомогти українській стороні захистити своє узбережжя.

Про новий збір коштів оголосив особисто міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїх сторінках у соціальних мережах. Наразі йде збір на 100 дронів, які розробили та виробляють в Україні. Ці надмалі засоби ураження здатні ефективно атакувати величезні російські кораблі за кілька мільйонів доларів.

За словами Федорова, ці дрони вже успішно себе проявили знищивши в бухті Севастополя один з флагманів флоту РФ “Адмірал Макаров”. Це дозволило забрати у РФ перевагу на воді. Вартість одного такого безпілотника становить 10 мільйонів гривень і на сьогодні в Україні збирають хоча б на перші 10 штук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дрон оснащений автопілотом, системами нічного бачення, спеціальними системами зв’язку та бойовою частиною. Крім цього до комплексу з дроном входить наземна станція управління, система транспортування та зберігання дрону та “кілька особливих сюрпризів для росіян”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.