Британія випробувала свою першу лазерну зброю DragonFire

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство оборони Великобританії оголосило про успішне випробування першої британської потужної лазерної зброї спрямованої енергії великої дальності (LDEW) під назвою DragonFire.

Нещодавні демонстраційні випробування стали другим у серії, покликаним показати, що технологічні перешкоди, необхідні для створення у Великій Британії високоенергетичної лазерної зброї, були подолані.

Перші випробування в липні продемонстрували, що система DragonFire може відслідковувати та вражати цілі у повітрі та на морі. Друге випробування запустило лазер по цілях на різних дистанціях, щоб показати, що зброя може безпечно керувати та спрямовувати потужний промінь на ціль.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

DragonFire розробляється в рамках бюджету 100 мільйонів фунтів стерлінгів консорціумом DragonFire. Британський уряд зацікавлений у розробці лазерів та подібної зброї спрямованої енергії, оскільки ці системи можуть вражати такі цілі, як безпілотники та ракети зі швидкістю світла з практично необмеженим боєзапасом вартістю близько долара за постріл без урахування вартості обладнання.

Наступним кроком у програмі буде об’єднання двох випробувань для подальших тестів проти більш реалістичних цілей та пошук способів перенести висновки демонстратора у практичне застосування зброї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.