Що Apple представить у жовтні? Mac, iPad Pro і не тільки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Bloomberg, цього року купертинівський IT-гігант може скасувати традиційну жовтневу презентацію. Замість повноцінного заходу нові Mac, iPad та інші пристрої покажуть у рамках прес-релізу вже наступного місяця. Розповідаємо, чого чекати від найближчих анонсів Apple.

MacBook Pro 14″ та 16″

Очікується, що дизайн ноутбуків наступного покоління майже не зміниться, ніж попередники. Дисплеї з діагоналлю 14 або 16 дюймів отримають підтримку технології ProMotion, а зверху залишиться виріз під веб-камеру FaceTime HD. За чутками, до нього можуть додати датчики TrueDepth для системи розпізнавання осіб Face ID.

Головним нововведенням пристроїв стане апаратна начинка – лептопи оснастять фірмовими процесорами M2 Pro та M2 Max. За словами журналіста Марка Гурмана, у майбутніх чіпсетах для професійної роботи наголошено на графічній складовій. M2 Pro отримає 18 чи 20 ядер GPU, залежно від модифікації. А M2 Max оснастять 30/38 графічними ядрами. При цьому в обидва процесори встановлять 12-ядерний CPU. Є ймовірність, що чіпсети збудують на новому 3-нм техпроцесі, якщо TSMC встигне підготувати свої потужності.

iPad 10,2″ (2022) та iPad Pro

Обновлять і лінійку доступних планшетів компанії, випустивши iPad 10,2″ десятого покоління. За наявними відомостями, апарат збереже кнопку Home з підтримкою Touch ID. Дисплей – LCD-панель з роздільною здатністю 2160×1620, підтримує Apple Pencil першого покоління. За продуктивність відповідає SoC Bionic з iPhone 12. Фронталку покращать: новий 12-мегапіксельний сенсор отримає підтримку функції Center Stage, а базову ємність накопичувача збільшать до 128 ГБ, USB-C порт, модулі 5G, Bluetooth 5.0 і Wi-Fi 6.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серія флагманських планшетів поповниться двома моделями: iPad Pro 11″ та 12,9″. Старша конфігурація отримає дисплей miniLED, тоді як 11-дюймовий варіант обмежиться LCD-матрицею. Основою гаджетів виступить свіжий чіп M2, який до 35% швидше за M1 з попередніх моделей. Однією з фішок планшетів може стати зарядка MagSafe. Енергія передаватиметься через збільшений скляний логотип на задній панелі. Аксесуар оснастять посиленими магнітами для кращої надійності, а потужність збільшать у порівнянні з аналогами для iPhone.

Крім того, повідомляється про нові 4-контактні конектори на верхньому і нижньому торцях пристроїв. Швидше за все, вони потрібні для подачі живлення до аксесуарів, що підключаються до iPad Pro через роз’єм Thunderbolt/USB-C. Конфігурації пам’яті залишаться без змін: 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ, 2 ТБ.

Mac mini та Apple TV

Як і у випадку з ноутбуками, майбутній Mac mini отримає покращене залізо: ПК оснастять чіпсетом M2 Pro разом із 48 ГБ об’єднаної пам’яті. Початкова вартість очікується на рівні 1399 доларів. Також можливий анонс наступного покоління приставки Apple TV на процесорі A14 Bionic з 4 ГБ ОЗП. Актуальна модель Apple TV 4K функціонує на базі застарілого А12 разом із 3 ГБ оперативної пам’яті. Отже, апгрейд обчислювальних компонентів підвищить швидкодію аксесуара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.