Китайці випустили найшвидший безпілотник у світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2019 році китайський гіперзвуковий безпілотник Wuzhen No. 8 дебютував на військовому параді. Сьогодні з’явилися перші кадри, які він показав на авіашоу в Чандоні. Безпілотник-розвідник виробляє компанія AVIAC.

Гіперзвукові розвідувальні дрони можуть не тільки збирати розвідувальні дані, але й атакувати ворогів, якщо необхідно, перемикаючись у режим камікадзе. Дрон схожий на балістичну ракету DF-17. Можливо, його дизайн був запозичений у американського безпілотника D-21.

Інженери розробляли багато років. Перший готовий літак був запущений у 2019 році, потім надійшов на озброєння військових, а тепер його рекламують на авіашоу. Про дрони відомо небагато.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гіперзвукова розвідувальна машина була запущена за допомогою «базових кораблів», таких як бомбардувальники Xi’an H-16. Після старту Wuzhi 8 увімкнув ракетний двигун, і максимальна швидкість могла досягати 8600 кілометрів на годину, що втричі перевищує швидкість українського винищувача Су-27.

Основними завданнями розвідника є:

  • загальна розвідка;
  • оцінка цілей перед атакою;
  • збір розвідданих;

Є припущення, що ці дрони не бойові. Їхнє основне завдання — створювати перешкоди для ВМС США у водах Східної Азії.

Агрегат має довжину 11,5 м. Розмах крил 6,7 м. Висота WZ-8 становить 2,2 м. Силові установки — два ракетні двигуни невідомого типу. Крейсерська швидкість 8643 км/год.

Використовуйте його, коли супутникова підтримка недоступна. Демо-відео можна переглянути в офіційному акаунті Inema Suroi у Twitter.

Для більшості систем ППО цей розвідник практично недосяжний. Через швидкість ракета просто не може прицілитися і влучити. Наприклад, максимальна швидкість американської ракети AIM-120 або Meteor вдвічі менша, ніж у Wuzhen 8 (5 Махів проти 10 Махів). Сьогодні це єдині військові гіперзвукові літаки у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.