Новини України та Світу

«Вони дуже примітивні». Про доставку дронів з Ірану до Росії

Share

The Washington Post з посиланням на джерела в спецназі США пише, що Іран відправив до Росії першу партію безпілотників для війни в Україні. У той же час російські військові, як кажуть, незадоволені якістю поставок. У Москві видання називають відходами. Катерина Кочкіна розуміє, про які безпілотники йдеться, які можуть допомогти Росії воювати в Україні.

Джерела в американській розвідці повідомили журналістам, що 19 серпня з Ірану вилетів транспортний літак, оснащений першими російськими бойовими безпілотниками. За їхньою інформацією, існує щонайменше два типи безпілотників, Mohajer-6 і Shahed, здатних нести боєприпаси для атаки радарів, артилерії та інших військових цілей.

«Особливість у них полягає в тому, що вони намагаються повторити різноманітні американські безпілотники», — розповів військовий експерт Сергій Мигдал.. Сотні кілометрів. Але хочу підкреслити, що вони дуже примітивні порівняно з американськими оригіналами та ізраїльськими аналогами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тим часом той же “Washington Post” писав, що Росія зіткнулася з численними технічними проблемами з використанням безпілотників, деякі з яких повністю вийшли з ладу. На думку експертів, це може бути пов’язано з не найякіснішими матеріалами та комплектуючими – які досить проблематично купити в умовах тривалих санкцій. Іранські безпілотники добре попрацювали в Сирії та Іраку, але ситуація в Україні зовсім інша.

“Насправді стандарти російської армії, чого вони і хочуть, набагато вищі, їх цікавить сучасна високоточна зброя, яка може долати протиповітряну оборону. Тому що Україна – це не сирійське ігіловське угруповання, не протурецьке У них є система протиповітряної оборони з багатьма високоточними ракетами”, – сказав Мігдал.

Водночас у російських військових не вистачає бойових безпілотників — тих, які можуть вражати цілі в тилу. Водночас українські військові активно використовують для цього турецькі “Байрактари”. Росія не зможе їх купити: компанія-виробник нещодавно оголосила, що не буде продавати безпілотники Росії, навіть за великі гроші, у разі війни з Україною.

Тому варіантів небагато. Відомо, що російська делегація щонайменше двічі відвідувала аеропорти Ірану, але обидві сторони заперечували угоду про купівлю безпілотників. У Кремлі навіть зараз це заперечують.

“Останнім часом, на жаль, Washington Post публікує багато інформації. Що стосується наших відносин з Іраном, то вони динамічно розвиваються, вони розвивалися раніше, розвиваються зараз і будуть розвиватися в майбутньому”, – Росія, Дмитро Пєсков.

Про можливе постачання іранських безпілотників до Росії вперше заговорили в липні незадовго до зустрічі Володимира Путіна з верховним лідером Ірану Алі Хаменеї. Про це попередив радник президента США з національної безпеки Джек Салліван. За його словами, Іран планує відправити сотні безпілотників, у тому числі бойових, і навчити їх використовувати російських операторів. Заява Саллівана була розцінена як попередження Тегерану.

«Саме тому можуть бути введені такі санкції, щоб Ірану було важче купувати запчастини, конструкції тощо», — сказав Володимир Месамед, професор Єрусалимського університету.Вони купують на західному ринку, а крім того, вони купують «час». У будь-якому випадку виходить, що якщо будуть нові санкції, вони закриють Китаю шлях до постачання деталей для безпілотників».

Іран – чи не єдина країна, готова надати Росії військову техніку для використання в Україні. Мікрочіпи та компоненти, які можна використовувати у військових цілях, Пекін продає Москві. Але китайська влада категорично заперечує постачання будь-якої зброї до Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Зброя
  • Останні записи

    Експерти назвали 6 найпопулярніших виробників смартфонів за останні 10 років

    Аналітики AltIndex підрахували кількість усіх смартфонів, проданих Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei та іншими компаніями з…

    16.05.2024

    Що покажуть на PlayStation Showcase 2024: всі витоки

    Насувається новий ігровий рік. Безліч сюрпризів та подарунків. Sony буде дивувати і радувати своїх шанувальників…

    16.05.2024

    В Android 15 з’явиться «розумна» система захисту від крадіжки смартфона

    Як повідомляє The Verge, в операційній системі Android 15 від корпорації Google з'явиться низка "розумних"…

    16.05.2024

    Google представила 7 нових функцій, які з’являться в Android

    Коли ми говоримо про безпеку смартфонів, найчастіше нам розуміють різні механізми захисту від цифрових загроз…

    16.05.2024

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024