Новини України та Світу

ВМС США отримали новітню лазерну зброю

Share
Час читання: 2 хв.

Нова зброя стане ключовим елементом багаторівневої оборонної архітектури, яка захищає флот США.

Ера променевих гармат настає після того, як ВМС США отримали майже готову високоенергетичну тактичну лазерну зброю від Lockheed Martin під назвою High-Energy Laser Weapon with Integrated Optical Dazzling and Surveillance (HELIOS), яку можна встановити на існуючі кораблі.

Коли Теодор Мейман винайшов перший лазер у Дослідницькій лабораторії Хьюза в Малібу в 1960 році, його майже одразу почали розглядати як потенційну суперзброю — науково-фантастичний промінь смерті.

Хоча здатність генерувати когерентні промені забезпечила вчених та інженерів унікальним інструментом, який зробив революцію в багатьох галузях протягом наступних шести десятиліть, виробництво практичної лазерної зброї виявилося набагато складнішим, ніж передбачалося спочатку. Сьогодні розробка твердотільних лазерів на основі котушок волоконно-оптичних кабелів, легованих сторонніми елементами, такими як ітрій, нарешті перенесла лазерну зброю з лабораторії на поле бою.

Багатоцільова лазерна зброя класу HELIOS потужністю понад 60 кВт буде розгорнута не тільки в якості експерименту на кораблі ВМС США, як у попередніх випробуваннях, а й як бойова тактична система, яка може бути повністю інтегрована в корабель. і може бути розширено відповідно до вимог місії. Як і інша лазерна зброя, HELIOS може спрямовувати промінь на кілька цілей зі швидкістю світла, і поки енергія зберігається, існує нескінченний запас боєприпасів.

HELIOS відрізняється тим, що його можна використовувати не тільки для знищення цілей, але й для затемнення оптичних датчиків, а відбитий промінь може збирати дані з великих відстаней для розвідки, спостереження та розвідки (ISR). За словами Lockheed, HELIOS є ключовим елементом багаторівневої оборонної архітектури, що захищає флот.

«HELIOS покращує загальну ефективність корабельної бойової системи для протидії майбутнім загрозам і забезпечує додатковий захист для моряків, і ми розуміємо потребу в інноваційних рішеннях, які відповідають пріоритетам ВМС. HELIOS є міцною основою для збільшення поставок надійної та міцної лазерної зброї. “, – сказав РІК КОРДАРО, віце-президент із передових продуктових рішень Lockheed Martin.

Джерело: lockheedmartin.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Зброя
  • Останні записи

    Nintendo вирішила проблему з перекупами: Switch 2 буде доступний усім

    Президент Nintendo, Сюнтаро Фурукава, у інтерв'ю VGC, заявив, що компанія вживе всі необхідні заходи для…

    01.07.2024

    Перші подробиці про новий смартфон Xiaomi 15

    Як це буває щороку, компанія Xiaomi може першою випустити нові смартфони наступного покоління з флагманським…

    01.07.2024

    Випущено портативну консоль M25 з дизайном, що нагадує PlayStation Portal

    На ринок портативних ігрових консолей вийшов новий гравець – M25. Ця консоль із привабливим дизайном,…

    01.07.2024

    Криптовалютний аналітик передбачає значне падіння курсу Bitcoin

    Провідний криптовалютний аналітик, відомий під псевдонімом DonAlt, висловив ведмежі настрої стосовно біткоїна перед своїми 60 500…

    01.07.2024

    Microsoft визнає проблему з оновленнями для користувачів Windows 10 та 11

    Минулого тижня Microsoft в радісній атмосфері оголосила про виправлення значної кількості помилок у своїх операційних…

    01.07.2024

    Xiaomi готує флагманські смартфони Redmi K80 та K80 Pro з чіпсетом Snapdragon 8 Gen 4

    Компанія Xiaomi готується до випуску нових флагманських смартфонів Redmi K80 та K80 Pro, які обіцяють…

    01.07.2024