Статті

Що робити, коли ваш Android-смартфон вийшов з ладу: корисні поради

Share
Час читання: 2 хв.

Коли ви купуєте новий смартфон з операційною системою Android, він «літає» і всі програми відкриваються миттєво, але з часом все кардинально змінюється. Отже, байка про те, що технологія Apple краща, полягає в тому, що iPhone ніколи не помре. Насправді це не зовсім так, всі смартфони гальмують. Експерти мобільного сервісу розповідають, як усунути причини таких помилок.

Переповнення буфера

Кеш – це пам’ять, у якій зберігаються копії програм, які часто використовуються. Це забезпечує користувачеві швидкий доступ зі смартфона до різноманітних програм, встановлених на телефоні. Кеш, як буфер, з’єднує процесор і основну пам’ять. Коли сховище заповнене, відбувається збій в роботі пристрою: додаток відкривається із затримкою або може зависнути і не завантажуватися взагалі. Тому рекомендується очищати кеш кожні три місяці (але не частіше). Це можна зробити в налаштуваннях і основних параметрах завантаженої програми. Ви можете легко знайти в Інтернеті детальну інструкцію для вашої моделі телефону.

Занадто багато програм

Кожен власник телефону встановлює додатки (ігри, програми), якими він не користується. Вони можуть накопичуватися і в кінцевому підсумку засмічувати основну пам’ять пристрою, викликаючи збій. Тому бажано час від часу впорядковувати та видаляти з телефону весь непотрібний вміст.

«Важкий» аплет працює в режимі нон-стоп

Коли на смартфоні багато відкритих програм, це може спричинити його неправильну роботу. Як бачите, кожен аплет використовує можливості телефону: операційну систему, кеш-пам’ять, а отже, процесор. Тому вам завжди слід деактивувати програму. Це можна зробити через налаштування телефону в розділі «Програми».

Переповнення пам’яті

Усі зображення, відео та інші мультимедійні файли, отримані в Messenger, зберігаються в пам’яті смартфона. А коли набирається забагато, сховище переповнюється, і гаджет починає виходити з ладу. Тому найкраще час від часу очищати збережені файли, час від часу використовувати хмарне сховище або переносити медіафайли на карту пам’яті.

Вірус

Завантажуючи файли з невідомих джерел замість Play Market, можна занести в телефон програмні віруси. Чи є спосіб запобігти цьому? Так, для цього потрібно час від часу встановлювати антивірусну програму для діагностики гаджетів. Такі антивірусні програми працюють за тим же алгоритмом, що і ПК: вони виявляють шкідливі файли, а потім видаляють їх.

Ви також можете повернутися до налаштувань і скинути налаштування телефону, повернувши всі параметри до заводських налаштувань. Але не варто робити це занадто часто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Три місця, де не можна залишати флешку, щоб уникнути її поломки

    USB-флеш-накопичувачі користуються величезною популярністю серед власників комп'ютерів, і це не дивно, адже такі пристрої дуже…

    28.06.2024

    “Vodafone” готує важливе нововведення для своїх абонентів

    Компанія «Vodafone» готується до важливих змін, які вплинуть на багатьох абонентів. Ці зміни пов’язані з…

    28.06.2024

    Нове оновлення вбиває комп’ютери з Windows 11

    Компанія Microsoft випустила нове оновлення для операційної системи Windows 11, яке виявилося проблемним. Якщо ви…

    28.06.2024

    Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

    Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи…

    28.06.2024

    “Дія” отримала нові функції: керування медичними даними тепер онлайн

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення функціоналу мобільного додатку "Дія", що надасть громадянам доступ…

    28.06.2024

    Windows 10 отримає ще п’ять років підтримки та оновлень

    Компанія Acros Security, яка розробила сервіс мікропатчів 0Patch для підвищення безпеки програмного забезпечення, повідомила гарну…

    28.06.2024