США запровадили перші санкції проти комп’ютерної індустрії Китаю через загрозу Тайваню

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У США ухвалили Закон про чіпи, або CHIP-plus, що стимулює виробництво напівпровідників у країні. Це зроблено для того, щоб повністю зосередити технологію в країні. Також це перші санкції проти Китаю.

Згідно з документом, провідні корпорації, які займаються виробництвом напівпровідників, отримають державні субсидії. Гравцям ринку доведеться визначитися, вони продовжать нарощувати потужності у КНР або перейдуть до США. Якщо компанії приймають пропозицію США, то не зможуть робити в Китаї чіпи наступних поколінь, окрім тих, що вже збираються за 28-нанометровим техпроцесом.

Наголошується, що закон CHIP-plus може всерйоз вдарити по таких корпораціях, як Intel та тайванська TSMC. Ці компанії намагалися весь свій бізнес збудувати в Китаї. При цьому TSMC не може модернізувати виробництво або розширити фактичні потужності. Це може далеко відкинути тайванського виробника у конкурентних перегонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі відомі компанії на кшталт тих самих Intel, TSMC, Samsung та інших повинні будуть визначитися. Якщо вони продовжать розвивати потужності в Китаї, то при отриманні державних субсидій у США будуть зобов’язані повернути всю суму державі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.