Як отримати виплати та статус переселенця за допомогою програми “Дія”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українці, які були змушені евакуюватися з регіонів, де ведуться бойові дії у безпечніші місця України, можуть отримати статус ВПО онлайн та подати заявку на щомісячну виплату.

Які виплати покладено

Статус ВПО можуть отримати користувачі як для себе, так і для своїх дітей. Вимушеним переселенцям належать виплати у розмірі 2000 грн. для дорослих та 3000 грн. для дітей. Виплати нарахують на картку ЄПідтримка, і їх можна використовувати як завгодно: зняти готівку, перевести на іншу картку та купити будь-який товар.

Як отримати статус та допомогу для ВПО в Дії

1. Оновіть програму та в розділі Послуги виберіть Отримати статус ВПО.
2. Вкажіть поточне місцезнаходження та підтвердіть геолокацію (вона потрібна один раз, щоб скористатися послугою).
3. Якщо у вас є діти, то можете отримати статус переселенця і для них. Свідоцтво про народження підтягнеться до Дію або ви можете ввести їх вручну.
4. Далі, щоб отримати фінансову допомогу, виберіть картку Єпідтримка
5. Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби у медичному обслуговуванні, освіті чи гуманітарці) та залиште контактні дані. Цю інформацію отримає Мінсоцполітики. Як тільки з’явиться можливість допомогти, зв’яжуться з вами представники соцзахисту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заява сформована! Перевірте, підтвердіть достовірність даних та натисніть Надіслати.

Довідка ВПО з’явиться з вашими цифровими документами в Діі, чекайте на виплати на карту Єпідтримка.

Вся інформація про виплати, допомогу та отримання статусу всередині переміщеної особи доступна на сайтіhttps://groshi.edopomoga.gov.ua/

В даний час послуга доступна для українців, які набувають статусу ВПО вперше. У Мінсоцполітики та Мінцифри працюють над тим, щоб найближчим часом нею змогли скористатися і всі переселенці, які набули статусу ВПО раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.