Стало відомо, які смартфони будуть видавати користувачам програми «Дія»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У квітні Мінцифри планує розпочати приймання заявок від вакцинованих пенсіонерів на отримання обіцяних президентом України мобільних пристроїв. Насамперед ініціатива глави держави В. Зеленського спрямована на збільшення аудиторії державного сервісу «Дія» за рахунок осіб пенсійного віку. Вони зможуть використовувати отримані від держави смартфони для оплати комунальних послуг та придбання лікарських засобів в офлайн-аптеках.

Конкретні моделі смартфонів, які закуповуватиметься державою для пенсіонерів, у Мінцифри не називають. Найімовірніше, що постачальника мобільних пристроїв буде обрано за підсумками тендеру. Разом з тим, відомо кілька вимог, які будуть пред’являтися організатором конкурсу до мобільних пристроїв учасників.

Так, роздільна здатність селфі-камери смартфонів має бути не менше 8 МП. Це дозволить використовувати гаджети для ідентифікації користувачів по особі під час оформлення субсидій та пенсійних посвідчень. Крім цього, обов’язковою буде наявність LTE-модему та NFC-модуля. За допомогою NFC-модуля пенсіонери зможуть оплачувати лікарські препарати в офлайн-аптеках із карткових рахунків «єПідтримка».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час виступу на Diia Summit президент пообіцяв пенсіонерам пільгові умови надання доступу до Інтернету. Пізніше з’ясувалося, що про запуск спеціальних тарифних планів для осіб пенсійного віку з мобільними операторами, що представлені на українському ринку, ніхто не домовлявся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.