Новини України та Світу

YouTube, Facebook і Instagram заблокують в Україні

Share

Уряд нашої країни хоче всерйоз взятись за безпеку інформації громадян. Наприклад, ще минулого тижня Кабмін прийняв рішення поступового впровадження інформаційної безпеки.

Законопроєкт вбереже вас від всього «сміття», яке можна зустріти в мережі. Проте експерти не дуже задоволені з цього приводу. Передбачається, що будуть введені санкції проти користувачів, які порушують правила чи публікують фейки.

Політики хочуть захистити громадян від фейкрвоі інформації стосовно діяльності Росії. Але документ більше схожий на тотальний контроль за всіма медіаресурсами, який зараз практикується в Росії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Максим Туполєв, член правління Інтернет асоціації, стверджує, що необхідно строго дотримуватись цензури у соціальних мережах. Це захистить користувачів від кібератак зі сторони Росії. Експерти також зазначають, що українцям варто працювати над своєю медійною грамотністю та розпізнавати корисну інформацію від фейку.

Тому, уряд поставив таку мету: захищати громадян від пропаганди, боротись з фейками та кіберзпгрошами, лікбез із медіа безпеки длянаселення.

Проблемою є також те, що в Україні відсутні офіси YouTube та Facebook. Адже на думку експертів, майже весь контент модерують росіяни. Виходить, що українським медіа керують вороги.

Фізично блокувати фейкові ресурси майже неможливо. Можливо, це вдасться після переговорів з міжнародними компаніями та подальшим відкриттям офісів в країні. Якщо цього не відбудеться є ризик, що Facebook та YouTube більше не будуть доступні українцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • В Україні Є офіс Google (власник YouTube). Але керує ним українофоб.

  • Я розумію безпека все таке, але розумна людина не буде вірити Російській пропаганді, і це вже схоже на тотальний контроль в інтернеті, я бачу вони ОХ#ЇЛИ!!!

  • Нема ніяких фактів щоб стверджувати що ці платформи будуть заблоковані. Для чого робити такий заголовок?

  • Достала уже эта власть! Сегодня закроете неугодные Вам сайты, на которых Вас тычут носом в Ваше же дерьмо, а завтра залезет в постель и будете говорить чем, как и с кем заниматься ночью?!!!!

  • Це той момент, коли у керма країни сидять профани та кроти, які все роблять щоб нам нашкодити, а президент-лижник планує вже травневі шашлики. Просто огидно за ними всіма спостерігати.

  • Тільки за! на місяць позакривати і самі прибіжать до нас із проханням, ''а можна у вас в Україні відкрити офісик Ютубчика, га?''))))

  • Аффтирь предендує на сенсацію завдяки заголовку статті . А вся ,, стаття,, базується на висмоктаних з пальця ,,фактах,, . Правда один факт залишається беззаперечним - модери мордокниги сидять десь на кацапстані і модерують лише за своїми сценаріями та вимогами ФСБ .

  • Лайно, брехливе зелене лайно! Чому так хіровійше працює українське представництво Гугл и Фейсбук? Практично усе це середовище керується із мокшанських болот, особливо "куплений задешево на криваві мокшанські гроші Фейсбук Маріка Сахаровича!". Там взагалі повне фіаско! Мало того, шо цього шлімазла регулярно ловлять на торгівлею даними Файсбуку, ця організація Паніковького постійно всирається своєю любов'ю до бункерного, і блокуванням нормальних цитат, висловів на адресу пугабе, 95 кібуца,слуги-чотирижди уклоніста і його хазяєв,ну прямо фрау штазі єврейського розливу!

  • VPN в помощь, и обход через приложения. Вконтакте и Одноклассники прекрасно работают без VPN. Так что не получится отключить доступ сервисам которые хотят заблокировать.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024