YouTube, Facebook і Instagram заблокують в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уряд нашої країни хоче всерйоз взятись за безпеку інформації громадян. Наприклад, ще минулого тижня Кабмін прийняв рішення поступового впровадження інформаційної безпеки.

Законопроєкт вбереже вас від всього «сміття», яке можна зустріти в мережі. Проте експерти не дуже задоволені з цього приводу. Передбачається, що будуть введені санкції проти користувачів, які порушують правила чи публікують фейки.

Політики хочуть захистити громадян від фейкрвоі інформації стосовно діяльності Росії. Але документ більше схожий на тотальний контроль за всіма медіаресурсами, який зараз практикується в Росії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Максим Туполєв, член правління Інтернет асоціації, стверджує, що необхідно строго дотримуватись цензури у соціальних мережах. Це захистить користувачів від кібератак зі сторони Росії. Експерти також зазначають, що українцям варто працювати над своєю медійною грамотністю та розпізнавати корисну інформацію від фейку.

Тому, уряд поставив таку мету: захищати громадян від пропаганди, боротись з фейками та кіберзпгрошами, лікбез із медіа безпеки длянаселення.

Проблемою є також те, що в Україні відсутні офіси YouTube та Facebook. Адже на думку експертів, майже весь контент модерують росіяни. Виходить, що українським медіа керують вороги.

Фізично блокувати фейкові ресурси майже неможливо. Можливо, це вдасться після переговорів з міжнародними компаніями та подальшим відкриттям офісів в країні. Якщо цього не відбудеться є ризик, що Facebook та YouTube більше не будуть доступні українцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.