Новини України та Світу

Ілон Маск вирішив потіснити Apple. Він готує суперкомп’ютер

Share

Новий твіт Ілона Маска нагадав усім про плани компанії підкорити ринок мікроелектроніки та підняв курс дрібної криптовалюти більш ніж уп’ятеро. Про це розповіли у unian.net.

Згідно з джерелом, все почалося з твіту користувача Jeffrey Li, який веде свою сторінку під ніком @askerlee. Він висловив побажання, що одного разу хотів би бачити такі SoC та GPU, які змогли б ефективно виконувати випадкові тензорні обчислення. Ілон якимось чином знайшов цей твіт і відповів на нього лише одним словом:

Тут ми нагадаємо, що слово Dojo має одразу два значення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, це невелика однойменна криптомонета, яка до всіх цих подій оцінювалася приблизно $0,000000022. Максимум, який бачила ця валюта за своє життя, — $0,000000037 у листопаді 2021 року. Однак після твіту Маска вона різко підскочила в ціні і за півгодини зросла на 500% – поки що зафіксована її ціна в $0,000000050 і вона продовжує зростати.

Друге значення Dojo це суперкомп’ютер, який раніше тизерил Ілон Маск. Подробиць відомо мало, але ми знаємо, що Ілон розробляє суперкомп’ютер з назвою Dojo, який буде заточений для ефективного навчання нейромереж, а також управління електромобілями Tesla — у тому числі і централізованого. Не виключено, що, у разі успішного досвіду з Dojo, інші компанії захочуть купувати у Tesla цей чіп; однак Маск цілком може дозволити собі не продавати його “набік” і залишити Dojo як ексклюзив компанії.

Схоже, що своїм твітом Ілон нагадав, що технологія все ще ведеться і незабаром ми можемо побачити гідного конкурента продуктам від Intel , AMD та Apple .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024