Ілон Маск вирішив потіснити Apple. Він готує суперкомп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий твіт Ілона Маска нагадав усім про плани компанії підкорити ринок мікроелектроніки та підняв курс дрібної криптовалюти більш ніж уп’ятеро. Про це розповіли у unian.net.

Згідно з джерелом, все почалося з твіту користувача Jeffrey Li, який веде свою сторінку під ніком @askerlee. Він висловив побажання, що одного разу хотів би бачити такі SoC та GPU, які змогли б ефективно виконувати випадкові тензорні обчислення. Ілон якимось чином знайшов цей твіт і відповів на нього лише одним словом:

Тут ми нагадаємо, що слово Dojo має одразу два значення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, це невелика однойменна криптомонета, яка до всіх цих подій оцінювалася приблизно $0,000000022. Максимум, який бачила ця валюта за своє життя, — $0,000000037 у листопаді 2021 року. Однак після твіту Маска вона різко підскочила в ціні і за півгодини зросла на 500% – поки що зафіксована її ціна в $0,000000050 і вона продовжує зростати.

Друге значення Dojo це суперкомп’ютер, який раніше тизерил Ілон Маск. Подробиць відомо мало, але ми знаємо, що Ілон розробляє суперкомп’ютер з назвою Dojo, який буде заточений для ефективного навчання нейромереж, а також управління електромобілями Tesla — у тому числі і централізованого. Не виключено, що, у разі успішного досвіду з Dojo, інші компанії захочуть купувати у Tesla цей чіп; однак Маск цілком може дозволити собі не продавати його “набік” і залишити Dojo як ексклюзив компанії.

Схоже, що своїм твітом Ілон нагадав, що технологія все ще ведеться і незабаром ми можемо побачити гідного конкурента продуктам від Intel , AMD та Apple .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.