Сайт мережі «Цитрус» не працює. Це може бути пов’язано із рішенням суду

Сайт магазину «Цитрус» припинив працювати. У компанії заявляють, що це не пов’язано з нещодавнім рішенням суду про заборону ТОВ «ЗТ-Інвест» (група компаній «Цитрус») користуватися торговими марками.

Що сталося

4 січня Господарський суд Києва за позовом компанії Генадія Корбана «Е-Тікетс Сервіс Україна» заборонив ТОВ «ЗТ-Інвест» користуватися торговельною маркою та доменним іменем компанії (citrus.ua). Суд зобов’язав:

  • хостингову компанію «Інтернет Інвест» встановити в Реєстрі доменних імен режими сliеntHold і serverHold для доменного імені citrus.ua;
  • заборонити будь-як дії з сайтом до остаточного вирішення справи;
  • заборонити дії, пов’язані з перенаправленням на будь-які інші доменні імена з citrus.ua.

Уже 12 січня сайт торгової мережі недоступний. У самому «Цитрус» стверджують, що на сайт здійснили хакерські атаки, тому можуть бути тимчасові проблеми. Але клієнти можуть зайти на старий резервний citrus.com.ua, який вже працює в штатному режимі.

Позиції сторін

Ще 10 січня Геннадій Корбан оприлюднив рішення Господарського суду в себе на сторінці та нагадав «коротку історію конфлікту», яка триває з 2020 року.

«Дивно, що банки дуже пасивно реагують на оприлюднену інформацію, наражаючи свої кредитні портфелі на необґрунтований ризик», — додав бізнесмен.

В «Цитрусі» ж говорять, що компанія, притягнена до суду, не входить в групу компаній мережі. Також в компанії нагадують, що за рішенням суду, Геннадій Корбан не є власником 50% акцій «ЗТ-Інвест».

«Швидкість винесення рішення дозволяє задуматися про те, що суддю ввели в оману, оскільки відповідача не було повідомлено про розгляд справи, не було в засіданні і не змогло донести судді свою позицію», — додали в «Цитрус».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.