Sony продовжить виробництво PlayStation 4 на тлі дефіциту PlayStation 5

Через дефіцит мікросхем Sony ухвалила рішення продовжити виробництво PlayStation 4 в 2022 році. Консоль старого покоління має частково задовольнити попит за умов гострої нестачі PS5. 

За даними джерел Bloomberg, спочатку зупинити складання PS4 планували наприкінці 2021 року. Сама Sony офіційно не оголошувала терміни припинення виробництва, але у розмові з журналістами підтвердила, що випуск старої консолі продовжиться.

Навіть через рік після релізу PlayStation 5 все ще дуже важко дістати у всіх країнах. До України возять невеликі партії, тому магазини влаштовують обмежені розпродажі зі спеціальними умовами. Його отримували лише користувачі з давно діючими аккаунтами на сайті рітейлера, які ще не брали PS5, але купували інші геймерські товари.

За 2022 Sony планує відвантажити близько мільйона одиниць PlayStation 4 – вона простіше у виробництві і використовує інший тип чіпів. Зараз більшість ігор виходить як на старому поколінні, так і на новому, тому консоль якийсь час залишатиметься актуальною. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.