Новини України та Світу

WhatsApp випадково виклав листування мільйонів користувачів в інтернет

Share

Месенджер WhatsApp містить у собі чимало різних особливостей, що вкрай позитивно відбиваються на привабливості всієї цієї пропозиції в цілому. З його допомогою, використовуючи вбудовані в нього функціональні можливості, можна здійснювати голосові дзвінки, надсилати текстові повідомлення, дзвонити по відеозв’язку, брати участь у групових чатах, пересилати медіафайли, ділитися місцем розташування, публікувати статуси та історії, а також здійснювати безліч інших дій. І ось, на радість дуже багатьох людей, трапилося цілком собі реальне диво, яким будь-яка людина точно залишиться більш ніж задоволена, тому що інакше в даному конкретному випадку бути навіть і не може.

Це програмне забезпечення пропонує всім і кожному безліч різних переваг, і такими будь-яка людина точно залишиться більш ніж задоволений, тому що їй навіть близько немає рівних за сукупністю якостей. Месенджер WhatsApp є максимально привабливим, але сталося те, чого ніхто не очікував. Справа в тому, що адміністрація сервісу випадково зробила листування користувачів, захищене наскрізним шифруванням, доступним третім особам, завдяки чому абсолютно кожна людина вже може її прочитати. Все це стало можливим у тому числі через пошукові алгоритми компанії Google, тому що їм вдалося дістатися особистих повідомлень мільйонів людей і відкрити доступ до такої інформації стороннім.

Адміністрація месенджера WhatsApp випадково виклала листування мільйонів користувачів в інтернет, а переглянути його дуже просто, тому що потрібно перейти за посиланням https://wa.me/ і підставити наприкінці номер телефону людини в міжнародному форматі, листування якого хочеться прочитати. Ці повідомлення можуть опинитися в тому числі в результатах пошукової видачі пошукової системи Google, а значить будь-яка людина зможе отримати до таких доступ з будь-якої точки світу, де є інтернет. Як так вийшло – невідомо, проте можливість прочитати чуже листування таким чином існує вже не перший день, а значить розробники найпопулярнішого та найвідомішого у світі сервісу для спілкування, ймовірно, не збираються що-небудь робити з цією неприємною ситуацією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • а звідки в адміністрації меседжера повідомлення користувачів? наскрізне шифрування передбачає що ніхто крім кінцевих користувачів не має і не може мати доступу до повідомлень. можливо звісно припустити що розробники whatsapp вводять користувачів в оману свідому. ну тоді в них повинно бути трохи більше неприємностей чим за розкриття декількох мільйонів переписок. це означає що всі дані користувачів за весь час були доступні третім невповноваженим особам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024

    У WhatsApp з’явиться новий спосіб реакцій на фото та відео

    У месенджері WhatsApp з'явиться нова кнопка швидкого реагування. Як повідомляє портал WABetaInfo, вона змінить спосіб…

    03.05.2024

    Яким буде новий MacBook Air з чіпом M4 та нейромережевими функціями

    Поки Apple продовжує активно працювати над впровадженням нового покоління чіпів M4 з нейромережевими можливостями, ми…

    03.05.2024

    Торкнеться всіх абонентів: Київстар зробив важливу заяву

    Мобільний оператор «Київстар» попередив своїх абонентів щодо списання коштів з рахунку та пояснив, за що…

    03.05.2024

    Google більше не потрібний. ChatGPT перетвориться на пошуковик

    Компанія OpenAI збирається випустити власну пошукову систему, яка базується на чат-боті ChatGPT. Як пише Neowin,…

    03.05.2024

    ASUS представила ігрові роутери з Wi-Fi 7 та ІІ

    Компанія ASUS випустила два нові роутери лінійки TUF. Нові пристрої призначені для геймерів, повідомляє ITHome.…

    03.05.2024