Стало відомо, коли на усіх українських автошляхах з’явиться мобільний інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство цифрової трансформації України працює над забезпеченням доступу до швидкісного мобільного інтернету на автомобільних та залізничних шляхах. До кінця 2022 року мобільні оператори реалізують покриття всіх автошляхів України. Про це повідомляє Кабмін.

Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест на міжнародному форумі інфраструктури та транспорту, повідомляє пресслужба міністерства.

“До кінця наступного року мобільні оператори забезпечать покриття на всіх автомобільних автошляхах. При цьому ми розуміємо, що є дуже велика потреба забезпечення інтернетом і на залізниці. Зараз ми розробляємо проєкт покриття інтернету на залізничних шляхах. Вже є певні розрахунки, певне бачення технології, які мають використовуватися, та, власне, масштаб бюджету для цього проєкту”, – підкреслив Шелест.

За його словами, один із пріоритетів Мінцифри – розвиток цифрової інфраструктури, оскільки це не тільки про комфорт, а й про базові потреби та безпеку. Для цього залучаються партнери, як із державного сектору, так і з приватного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, Мінцифри стимулює розвиток мережі швидкісного мобільного та фіксованого інтернету. З липня 2020 року близько 3 млн українців отримали 4G вперше, а ще 8,9 млн людей отримали другого або третього оператора, який надає 4G. Загалом понад 25 тис. міст та сіл вже мають 4G.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.