Чи правда, що Apple почала уповільнювати MacBook на Intel після виходу моделей на М1

Експерт протестував роботу MacBook на базі процесора Intel та порівняв його продуктивність зі швидкодією ноутбука на M1. Виявилося, що у деяких програмах система на Intel працює повільніше.

Ведучий виявив, що професійні програми Final Cut та Logic Pro на Apple MacBook (на Intel) працюють гірше, ніж на аналогічному пристрої, але на чіпі M1. Це стало особливо помітно останніми місяцями роботи, зазначає Денис. У червні 2020 року він придбав 13-дюймовий MacBook Pro на базі 4-ядерного Intel Core i5, але з недавнього часу (місяць або два тому) стало очевидно, що низка програм запускається і працює не так швидко, як раніше.

Користується блогер переважно трьома програмами: Final Cut для відеомонтажу, Logic Pro для роботи зі звуком, Pixelmator Pro для обробки зображень. З останніми проблемами поки що не виникло, а ось з першими двома – навпаки. Денис зауважив, що відеопроекти почали з недавнього часу довше експортуватись: якщо раніше якесь відео вантажилося 40 хвилин, то зараз це стало займати іноді навіть довше за годину. Ще одна проблема – при обрізанні відео звук починає перераховуватись (необхідно для цього чекати кілька секунд), і це помітно гальмує роботу.

Щодо звуку, то проблеми виникли з проектом, над яким ведучий вже досить давно працює. Під час відтворення через деякий час починають пропадати барабанні партії. Це при тому, що решта інструментів синхронізована.

Експерт також наголосив, що користується ліцензійними версіями програм. При цьому його старий iPad досі здатний працювати з цими програмами, тільки робити це не так зручно, як на MacBook. Виходить, що найімовірніше MacBook Pro, якому лише 1,5 року, компанія Apple уповільнює для того, щоб користувач перейшов на нову модель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.