Експерти розповіли, як 5G позначиться на екології планети

На даний момент зв’язок 5G доступний лише 15% жителів планети. Експерти радять пришвидшити цей процес.

Компанія Ericsson провела дослідження щодо наслідків впровадження 5G у світі та заявила про те, що стандарт п’ятого покоління позитивно позначиться на екології планети. Про це йдеться у звіті, опублікованому на сайті компанії.

У документі йдеться про те, що такий ефективніший спосіб передачі даних скоротить кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу.

«При активному впровадженні 5G у чотирьох найбільш брудних» секторах – електроенергетика, транспорт, виробництво та будівництво – кількість викидів CO2 у європейському регіоні скоротиться на 55-170 мільйонів тонн. Це еквівалентно видаленню з доріг 35 мільйонів автомобілів», – йдеться у звіті.

Також підраховано, що до 2030 року завдяки переходу на 5G викиди вуглекислого газу в країнах Євросоюзу скоротяться приблизно на 550 мільйонів тонн на рік.

“Можливість підключення до мережі безпосередньо дозволить перейти до більш екологічного майбутнього з низьким рівнем викидів вуглецю і вплине на досягнення нульових викидів парникових газів до 2050 року”, – додали експерти.

Також наголошується, що розгортання стандарту п’ятого покоління потребує оперативності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.