Доктор Комаровський відповів, яка вакцина від COVID-19 найбезпечніша для дітей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Найбезпечніша вакцина для дітей від коронавірусу на даний момент – Pfizer

Кандидат медичних наук і відомий лікар-педіатр Євген Комаровський в ефірі програми “Україна з Тиграном Мартиросяном” на телеканалі “Україна 24” відповів на яке хвилює багатьох питання з приводу коронавируса – яка ж вакцина від COVID-19 найбільш безпечна для дітей і яких саме дітей варто вакцинувати.

По-перше юридично ми можемо вакцинувати дітей лише Пфайзер або Модерною, – відповів Євген Комаровський, – і то, тільки з певного віку, на даний момент такі правила.

За словами кандидата медичних наук і відомого лікаря-педіатра, в Китаї вже почали вакцинувати дітей з 3-х річного віку, але у нас таких рекомендацій немає.

Пфайзер зараз на етапі реєстрації для вакцинації дітей від 9 до 15 років, – каже доктор Комаровський, – в цілому рекомендації вакцинувати дітей з 16-летнеого віку. Але для дітей з важкою фоновою патологією, які можуть не перенести коронавірус, рекомендована вакцинація з 12-ти років. Тому – Пфайзер.

Під фоновою патологією доктор Комаровський відзначив цукровий діабет, серцево-судинні патології і так далі. Що стосується дорослих, то навіть якщо людина перехворіла COVID-19 в легкій формі, Комаровський все ж радить зробити щеплення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.