Названо найгірші паролі 2021-го року для захисту свого аккаунта

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики ресурсу Securitylab опублікували «антирейтинг» призначених для користувача паролів з злитих в мережу баз даних. Всі вони не відповідають навіть мінімальним вимогам безпеки, і можуть служити непоганим наочним посібником по створенню більш надійного захисту свого ПК або смартфона.

За статистикою, що включає витоки з осені 2020 го по сьогоднішній день, найчастіше користувачі віддавали перевагу немудрому паролю «password» – в хакерських базах даних він згадується понад 4,6 мільйона разів. Далі за списком розташувалися не менше банальні комбінації цифр 123456 і 12345678. Крім того, десятки тисяч людей використовували в якості пароля слова bigbasket і junkboat.

Експерти також проаналізували популярність паролів за кількістю символів. У лідерах – 8-символьні комбінації, що, на думку фахівців, пов’язано з політикою багатьох сайтів, які потребують саме таку кількість знаків при створенні аккаунта. Комбінації з 9 і більше знаків користувачі, за даними дослідження, створюють набагато рідше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всього фахівці вивчили близько 41 мільйона записів, при цьому унікальними виявилися лише трохи більше половини паролів (близько 21 мільйона). Ознайомитися з топ-100 найбільш популярних комбінацій можна по цьому посиланню .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.