Павло Дуров звинуватив Apple і Google в стеженні і цензурі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Засновник месенджера Telegram опублікував заяву, в якій розкритикував найбільші технологічні корпорації. Він заявив, що їх діяльність серйозно обмежує свободу користувачів, а самі вони зловживають тим, що використовують смартфони в якості інструменту для стеження.

Павло Дуров наголосив, що незважаючи на той факт, що за останні 20 років відбулося значний розвиток технологій, користувачі втратили частину своєї свободи. За його словами, децентралізований інтернет і щодо необмежена банківська система поступилися місцем камерам спостереження зі штучним інтелектом і тотальне стеження.

«Сьогодні Apple і Google піддають цензурі інформацію і додатки на наших телефонах, в той час як Visa і Mastercard обмежують кількість товарів і послуг, за які ми можемо платити. З кожним роком ми надаємо все більше влади і контролю за нашим життям жменьці безвідповідальних керівників корпорацій, яких ми не вибирали », – заявив бізнесмен.

Підприємець переконаний, що за останнє десятиліття людство стало менш вільним. Раніше засновник Telegram наголошував на важливості переходу з iOS-пристроїв на Android в зв’язку з тим, що останні не так сильно обмежують користувача і допускають установку додатків, завантажених за межами фірмового магазину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.