Митниця Гонконгу затримала контрабандиста з трьома сотнями процесорів Intel Core i7 / i9

Митний департамент Гонконгу оголосив про дві розкриті спроби контрабанди центральних процесорів Intel Core i7 під час перетину мосту Гонконг-Чжухай-Макао. Зазвичай зловмисники намагаються везти iPhone і іншу преміальну електроніку, але останні тенденції дефіциту показують зростаючий інтерес до комп’ютерних комплектуючих.

У першому випадку, 16 червня, увагу фахівців прикордонної служби привернув і підозрілий водій вантажівки. В ході подальшого розслідування було виявлено, що він прикріпив до свого тіла 256 процесорів Intel Core i7-10700 і Core i9-10900K, обмотавши їх навколо торсу і ніг. Загальна вартість подібної партії CPU оцінюється в 800 тис. Гонконгських доларів (~ 102 тисячі дол. США).

Ще один випадок контрабанди був розкритий ввечері 26 червня. Співробітники митниці оглянули вантажівку, наступний за згаданим вище мосту з Гуандуна в Макао. Технічні засоби догляду виявили аномалію, після чого службовці провели ручної обшук і зуміли вилучити 52 нових процесорів Intel, які були непогано заховані між передніми сидіннями автомобіля.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я