WhatsApp позбавить вас свого додатку

Скоріш за все вже багато чули про те, що один з найпопулярніших месенджерів, WhatsApp, вже в цьому місяці змінить свою політику конфіденційності. І вона досить-таки непривабливо для переважної більшості користувачів, адже мало хто хоче доліться своєї приватною інформацією. І вже дійсно одиниці згодні на те, щоб до їх даними мала доступ така компанія, як Facebook, яка славиться як крадіжкою цієї самої інформації, так і в цілому недбалим ставленням до неї.

Але як би там не було, кажучи про все тієї ж нову політику WhatsApp, корпорація раптово заявила, що вона не буде ні в якому разі видаляти або ж деактивувати облікові записи всіх тих осіб, які не захочуть ділитися своєю персональною інформацією з Facebook через все тієї ж самою суперечливою політикою конфіденційності, яка, до слова, має буде вступити в силу вже в ці вихідні. «Не дивлячись на дане оновлення, починаючи з 15 травня ні у кого не буде видалена обліковий запис або втрачена функціональність WhatsApp», – йдеться в статті служби підтримки компанії. І тим не менше, на ділі все йде не так райдужно, як може здатися на перший погляд.

Замість видалення облікових записів WhatsApp планує поступово обмежувати функціональність, до якої можуть отримати доступ користувачі до тих самих пір, поки вони не приймуть нову політику конфіденційності. Тобто, якщо це відноситься до вас і ви не захочете приймати політику конфіденційності, то в такому випадку, у вас все-одно буде зберігатися можливість продовжувати користуватися WhatsApp в звичайному режимі протягом «декількох тижнів». Однак з часом WhatsApp почне відправляти вам постійні повідомлення, в яких буде вас просити прийняти оновлену політику конфіденційності.

«У цей час ви зіткнетеся з обмеженою функціональністю WhatsApp, що триватиме до тих самих пір, поки ви не приймете поновлення політики», – заявляє корпорація. 

Вже стало відомо про те, що спочатку ви втратите доступ до списку чатів. Ще через кілька тижнів додаток повністю перестане надсилати повідомлення та дзвінки на ваш телефон. Так що вже цього літа всі користувачі даного мессенджера повинні будуть вирішити для себе, чого ж ні бажають – незважаючи ні на що залишатися з WhatsApp, або ж перейти на інший месенджер? І так, події, яким було покладено початок ще в січні поточного року, показують, що чимало людей вибере саме другий варіант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.