Android 12 отримає нову потрібну функцію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google продовжує підготовку в випуску нової версії операційної системи Android. Тим часом, ентузіасти шукають все нові цікаві особливості Android 12.

Одним з ключових компонентів Android завжди був пошук, врешті-решт, це ОС розробки Google. І однією з найбільш зручних можливостей, доступних тільки для фірмових лаунчер і віджета Google, стала функція універсального пошуку – відразу і по додатках і в мережі.

1ap_resize.png (329 KB)

Як повідомив тематичний ресурс AndroidPolice, посилаючись на документацію для розробників по Android 12, в найближчому майбутньому універсальний пошук стане доступний для всіх лаунчерів і додатків, в тому числі від сторонніх розробників. На даний момент сторонні лаунчер обмежені списком встановлених додатків, не мають щільної інтеграції з пошуковими системами і тому подібним. Наприклад Nova Launcher може видати посилання на пошук в Google або Google Play, але не більше того.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2Screenshot_20210404-101105-1-728x585 (1) .png (91 KB)

Новий API AppSearchManager дозволить активувати централізований індекс AppSearch, можливо, навіть включаючи дії в додатках. Наприклад, можна буде шукати в Google Doc або певні збережені фотографії в «Галереї».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.