Названо смартфони які найбільше підробляються в Китаї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики порталу CNBeta опублікували список смартфонів, що користуються особливою популярністю у виробників підробок. Як джерело експерти використовували базу даних бенчмарка AnTuTu. Примітно, що день вихід звіту приурочений до дня боротьби з контрафактною продукцією, який щодня відзначається в Китаї.

З березня 2020 по лютий 2021 року AnTuTu виявила 572 303 підроблених пристрою, що складає близько 4,24% від всіх протестованих апаратів. При цьому останнім часом популярність стали отримувати фейкові 5G-пристрої – гаджети, виробники яких заявляють підтримку мереж п’ятого покоління, але на ділі не надають такої функціональності. Якщо вірити наведеній статистиці, то за минулий рік тестування в AnTuTu пройшло понад 45 тисяч таких смартфонів.

Брендом, який підробляють найчастіше, названий Samsung – на гаджети південнокорейської компанії припадає 34% «клонів». На другій сходинці розмістилася Apple з показником в 13%. Замикає трійку лідерів HUAWEI, пристрої якої копіюють в 8% випадків. Далі за списком розташувалися Xiaomi, Honor, OPPO, Gionee, vivo, ASUS і інші компанії.

Самою ж популярною у любителів копіювати гаджети окремо взятої моделлю смартфона виявився HUAWEI P10 – через бенчмарк пройшло понад 66 тисяч підробок під цей пристрій. На другому місці – iPhone X, який, за даними сервісу, скопіювали не менше 16 495 разів. Замикає трійку поширених в Китаї реплік підроблений Samsung Galaxy S9 +.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.