Huawei готова роздати свої секретні технології

HUAWEI у відповідь на американські санкції неодноразово заявляла про необхідність спільними зусиллями розвивати технології, а не обмежувати їх. Схоже, що китайська компанія готова перейти від слів до справи, зробивши загальнодоступними всі свої розробки в сфері 5G.

HUAWEI володіє найбільшою кількістю патентів в сфері мереж п’ятого покоління. Крім того, китайська компанія є одним з найбільших постачальників телекомунікаційного обладнання і базових станцій. Абсолютно раптово на цьому тижні засновник і генеральний директор HUAWEI Рен Женфей заявив, що вони готові не просто ліцензувати свої технології для інших компаній, але і зовсім надати до них вільний доступ.

«Ми відкриті для передачі всіх наших технологій 5G, а не тільки для їх ліцензування. Мова йде про програмне забезпечення і вихідному коді для всього обладнання, включаючи всі секрети дизайну, різні ноу-хау і структуру мікросхем », – заявив глава HUAWEI.

Ймовірно, що ця заява – відповідь на санкції США, а також рішення Австралії, Великобританії і низки європейських країн заборонити HUAWEI продавати своє 5G-обладнання місцевим операторам зв’язку через можливих ризиків для безпеки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.