Огляд Xiaomi Mi 11 – потужний флагман, доступніший за конкурентів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi офіційно презентувала на європейському ринку свій останній флагманський смартфон Xiaomi Mi 11, який отримав справді флагманський набір характеристик, і при цьому далеко не найвищу ціну, якщо порівнювати зі смартфонами цього ж цінового сегменту. Варто розібратися, чи варта модель уваги при виборі нового смартфона. 

Чіпсет

За роботу смартфона відповідальний флагманський чіпсет Qualcomm Snapdragon 888, виготовлений за 5-нанометровим техпроцесом. Цей чіпсет дозволяє смартфону працювати в мережах п’ятого покоління. Ця модель набирає у бенчмарку AnTuTu 745942 бали, що є одним з найкращих результатів на даний момент. В парі з чіпсетом працює оперативна пам’ять LPDDR5 об’ємом 8 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті UFS 3.1 складає від 128 ГБ до 256 ГБ. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей 

Безумовно, однією з головних фішок смартфона можна назвати його флагманський AMOLED-дисплей, діагональ якого складає 6.81 дюйма, роздільна здатність – 3200 х 1440 пікселів, частота оновлення 120 Гц, а частота оновлення сенсора – 480 Гц. Пікова яскравість дисплея складає 1500 ніт, є підтримка MEMC та HDR10+. 

Акумулятор 

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 4600 мАг, у якого є підтримка швидкої зарядки потужністю 55W (за 45 хвилин смартфон можна зарядити до 100 відсотків), а також швидкої бездротової зарядки потужністю 50W і реверсивної бездротової зарядки потужністю до 10W. У комплекті з європейською версією смартфона поставляється швидкий зарядний блок GaN 55W, чого не було у китайській. 

Стандарти підключення та фішки

Модель оснащена піддисплейним сканером відбитків, стреодинаміками Harman Kardon. Є підтримка 24-бітного звуку з частотою дискретизації до 192 кГц, Wi-Fi 6 та Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, інфрачервоний порт та USB-C. Модель захищена захисним склом Corning Gorilla Victus. 

Камера

Модель оснащена основною потрійною камерою, яка включає головний сенсор 108 МП f/1.85, ультраширокий сенсор 13 МП f/2.4 та 5 МП f/2.4. Модель може знімати відео у 8К 30 fps. На передній панелі, у вирізі в лівому верхньому куті дисплея розташована одинарна селфі-камера 20 МП. 

Висновки

Модель буде доступною за ціною 749 євро, що складає близько 25 тисяч гривень за актуальним курсом, а версія з 256 ГБ внутрішньої пам’яті коштуватиме 799 євро, або близько 26.5 тисяч гривень. По суті, Xiaomi Mi 11 – недешевий смартфон, але слід звернути увагу на те, що конкуренти зі схожими характеристиками, як Samsung Galaxy S20 Ultra, коштують відчутно дорожче, переважно приблизно у 1.5 раза більше. Модель стане справді непоганим варіантом, якщо ви хочете справді флагманський смартфон зі всіма відповідними параметрами, при цьому не з максимально високою ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.