Аналітики поділилися очікуваннями від ринку смартфонів в 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буквально в перші дні нового року аналітики стали публікувати прогнози щодо одного з найбільш конкурентних і впливових ринків сучасності – ринку смартфонів. Фахівці TrendForce підрахували, скільки потенційно пристроїв буде вироблено в 2021-му році, і повідомили, які компанії будуть в числі лідерів за темпами продажу.

На думку аналітиків TrendForce, сумарно в 2021-му році буде вироблено близько 1,36 мільярда смартфонів. У порівнянні з 2019 роком це на 9% більше. Примітно, що вже до кінця року сумарна кількість вироблених гаджетів, які підтримують мережі п’ятого покоління, досягне 500 мільйонів штук.

Експерти назвали 2020 рік одним з найневдаліших для всієї індустрії: через пандемію виробники смартфонів зіткнулися з падінням попиту, а рівень виробництва скоротився на 11%. У числі компаній, яких в першу чергу торкнулася криза, відзначені Samsung, Apple, HUAWEI, Xiaomi, OPPO і vivo. Втім, цим шести брендам приписують пальму першості і в 2021 році. За підрахунками аналітиків, на частку саме цих виробників припадатиме майже 80% світового ринку смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.