Стало відомо, які державні послуги стануть доступні онлайн у 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство цифрової трансформації розповіло, що у 2021 році передбачається витратити 1.8 мільярда гривень на те, щоб перевести найпопулярніші державні послуги у онлайн-формат. Вже цього року планується, що понад 200 популярних послуг будуть переведені і стануть доступними у такому вигляді. Серед них планується налагодити державні реєстри, покрити України швидкісним інтернетом, створити спеціальні правові умови для інформаційних технологій, розвинути ринок електронних довірчих послуг та багато іншого.

Слід звернути увагу на те, що 340 мільйонів гривень використають, щоб розвинути додаток “Дія”, де оцифрують найпопулярніші державні послуги, розвинути базові держреєстри, запустити Дія City та розвинути електронні довірчі послуги. Інші 500 мільйонів гривень спрямують на те, щоб створити умови для того, щоб у 6 тисячах соцоб’єктів був швидкісний фіксований інтернет. Інші 602 мільйонів гривень планується спрямувати для підтримки Національної програми з інформатизації та на розвиток різних проектів.

Також у Міністерстві цифрової трансформації планують розвивати адміністративні послуги як онлайн, так і офлайн. Для того, щоб продовжити розширювати мережу Центрів надання адміністративних послуг, планується витратити 231 мільйон гривень. Мета – наявність ЦНАПів у всіх територіальних громадах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.