Новини України та Світу

Верховна Рада ввела штраф за розсилку спаму

Share

Верховна Рада ввела штраф від 1,7 тис. До 3,4 тис. Гривень за розсилку спаму і від 3,4 тис. До 8,5 тис. Гривень за ненадання можливості відмовитися від розсилки комерційних електронних повідомлень.

За прийняття відповідного законопроекту № 3014 з пропозиціями президента Володимира Зеленського проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

За розсилку спаму вводиться штраф від 1,7 тис. До 3,4 тис. Гривень (від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За ненадання кінцевому користувачеві електронних комунікаційних послуг можливості при отриманні комерційних електронних повідомлень з метою продажу товарів або послуг відмовитися від їх розсилки або відправки комерційних електронних комунікацій без надання інформації про особу відправника (крім повідомлень постачальника електронних комунікаційних послуг з надання електронних комунікаційних послуг кінцевим користувачам, з якими він уклав договір про надання електронних комунікаційних послуг) на його адресу електронної пошти, номер телефону або інший мережевий ідентифікатор передбачений штраф від 3,4 тис. до 8,5 тис. гривень (від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

За невиконання законних вимог посадових осіб Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, або за створення перешкод для виконання покладених на них обов’язків вводиться штраф від 17 тис. До 51 тис. Гривень (від 1 тис. До 3 тис. Неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Також законопроектом, згідно з пропозиціями президента, дозволено негласне зняття інформації правоохоронцями з каналів телекомунікацій і отримання персональних даних про споживача без постанови слідчого судді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Шахраї крадуть акаунти українців у WhatsApp

    Шахраї викрадають акаунти WhatsApp, використовуючи фейкові петиції про присвоєння «Героя України» загиблим захисникам. Про це повідомляє…

    30.04.2024

    В мережі з’явилися нові рендери Google Pixel 8a з додатковим кольором корпусу

    Про Google Pixel 8a продовжують з'являтися витоки, і сьогоднішній день не став винятком - насправді,…

    30.04.2024

    Експерти назвали додатки, які стежать за вами та збирають дані

    Оскільки мобільні додатки та сервіси можуть збирати детальну інформацію про користувачів, важливо знати, які дозволи…

    30.04.2024

    Представлені навушники Beats Solo Buds та Solo 4

    Бренд Beats, що належить Apple, анонсував нові накладні бездротові навушники Solo 4. Модель за ціною…

    30.04.2024

    Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками

    Кількість незаконних дій з платіжними картками, за якими були понесені збитки, протягом 2023 року в…

    30.04.2024

    Чому WhatsApp досі зручніше та безпечніше Telegram

    Якщо попросити пошуковик порівняти WhatsApp і Telegram, то він видасть кілька сотень матеріалів, у кожному…

    30.04.2024