Верховна Рада ввела штраф за розсилку спаму

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Верховна Рада ввела штраф від 1,7 тис. До 3,4 тис. Гривень за розсилку спаму і від 3,4 тис. До 8,5 тис. Гривень за ненадання можливості відмовитися від розсилки комерційних електронних повідомлень.

За прийняття відповідного законопроекту № 3014 з пропозиціями президента Володимира Зеленського проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

За розсилку спаму вводиться штраф від 1,7 тис. До 3,4 тис. Гривень (від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За ненадання кінцевому користувачеві електронних комунікаційних послуг можливості при отриманні комерційних електронних повідомлень з метою продажу товарів або послуг відмовитися від їх розсилки або відправки комерційних електронних комунікацій без надання інформації про особу відправника (крім повідомлень постачальника електронних комунікаційних послуг з надання електронних комунікаційних послуг кінцевим користувачам, з якими він уклав договір про надання електронних комунікаційних послуг) на його адресу електронної пошти, номер телефону або інший мережевий ідентифікатор передбачений штраф від 3,4 тис. до 8,5 тис. гривень (від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

За невиконання законних вимог посадових осіб Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, або за створення перешкод для виконання покладених на них обов’язків вводиться штраф від 17 тис. До 51 тис. Гривень (від 1 тис. До 3 тис. Неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Також законопроектом, згідно з пропозиціями президента, дозволено негласне зняття інформації правоохоронцями з каналів телекомунікацій і отримання персональних даних про споживача без постанови слідчого судді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.