Новини України та Світу

Японські ЗМІ назвали справжню собівартість iPhone 12 і iPhone 12 Pro

Share

Японське видання Nikkei разом з фахівцями з аналітичної фірми Fomalhaut вивчило компоненти iPhone 12 і iPhone 12 Pro.

Як виявилося, на південнокорейські частини доводиться 26,8% вартості смартфона. У порівнянні з попередньою моделлю, в новій на 9,1% більше запчастин з Південної Кореї, а частка компонентів з США нижче на 3,9%.

Виходячи з розрахунків Fomalhaut, собівартість iPhone 12 становить $ 373, а iPhone 12 Pro – $ 406.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як уточнює IThome, за кожен OLED-екран каліфорнійська компанія заплатила близько $ 70, за чіпи A14 Bionic – $ 40, оперативну пам’ять SK Hynix – $ 12,8, флеш-пам’ять виробництва Samsung – $ 19,2, КМОН-матриці для камери, вироблені в Sony , – $ 8.

При цьому Fomalhaut аналізує вартість компонентів, не враховуючи витрати на маркетинг, логістику, інвестиції в виробництво та інші фактори, які також впливають на підсумкову ціну продукту.

В Україні базова версія iPhone 12 продається за 29 999 гривень (25.11) ($ 1057), а iPhone 12 Pro – 39 999 гривень ($ 1409).

За відомостями Nikkei, більш широке використання південнокорейських компонентів обумовлено рішенням компанії впровадити технологію OLED-екранів для всієї лінії iPhone 12. Екрани поставляються південнокорейськими компаніями Samsung Display і LG Display.

Значимість вкладу Samsung Display особливо різко зросла після того, як Apple замінила РК-дисплеї на OLED для iPhone 12, підкреслює видання. Південнокорейські постачальники, особливо Samsung, домінують в OLED-технології. Samsung також поставляє чіпи пам’яті для iPhone 12.

В iPhone SE 2020 року, який з’явився на ринку навесні цього року, частка південнокорейських комплектуючих підскочила на 22,4 процентних пункти, а частка деталей японського виробництва впала на 12,1 проценти.

Однак внесок японських компаній залишається значним. Sony – ключовий постачальник КМОН-матриць для покращення зображення. Матриці використовуються в трьох об’єктивах камери iPhone 12 Pro, включаючи ширококутні і телеоб’єктиви, і коштують від $ 5,40 до $ 7,40 за штуку.

Нові смартфони містять безліч компонентів для сумісності з мережами 5G, для захисту від шуму і пилу, а також високопродуктивні чіпи. Всього в телефоні більше 1600 пасивних частин.

Смартфон iPhone 12 спроєктований як мініатюрний, важить 162 г (на 32 г менше, ніж iPhone 11) завдяки зменшеному розміру батареї. Ємність акумулятора зменшена на 10%, що звільняє місце для додаткових елементів. Компоненти батареї поставляються Amperex Technology, дочірньої компанії японської TDK, розташованої в Гонконзі.

Apple запевняє, що зменшена батарея не впливає на продуктивність смартфона, і аналітики підтверджують, що це не порожні слова. Автономність iPhone 12 досягається завдяки технологіям енергозбереження з використанням 7-нанометрових чіпів.

Компоненти китайського виробництва становлять менше 5% від загального обсягу. При цьому Apple продовжує передавати більшу частину збірки смартфонів китайським заводам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Користувачі повідомляють про масові блокування Apple ID без пояснення причин

    Схоже, що сьогодні вночі користувачі Apple ID зіткнулися зі все більш поширеним збоєм. Люди пишуть…

    27.04.2024

    Чим погана зарядка смартфона від ноутбука

    Є два основні способи заряджання мобільних пристроїв. Зазвичай смартфони заряджаються "від розетки". І це правильний…

    27.04.2024

    Оновлення Windows 10 22H2 буде зменшено у розмірах

    Нещодавно Microsoft випустила нове попереднє оновлення для Windows 10 22H2, не пов'язане з безпекою. У…

    27.04.2024

    Google Pixel 8a отримуватиме оновлення сім років

    Наближається день офіційного представлення нового бюджетного смартфона Google Pixel 8a, і вже зараз його обговорюють…

    27.04.2024

    Як перевірити, чи ваш смартфон прослуховують

    У сучасному світі, де смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя, питання безпеки інформації виходять на перший…

    27.04.2024

    Нові подробиці про Nintendo Switch 2

    В останні місяці в ігровій індустрії ходять чутки про нову консоль Nintendo Switch 2. Але…

    27.04.2024