Японські ЗМІ назвали справжню собівартість iPhone 12 і iPhone 12 Pro

Дослідження японських аналітиків показало, що собівартість iPhone 12 становить $ 373, а iPhone 12 Pro - $ 406

Японське видання Nikkei разом з фахівцями з аналітичної фірми Fomalhaut вивчило компоненти iPhone 12 і iPhone 12 Pro.

Як виявилося, на південнокорейські частини доводиться 26,8% вартості смартфона. У порівнянні з попередньою моделлю, в новій на 9,1% більше запчастин з Південної Кореї, а частка компонентів з США нижче на 3,9%.

Виходячи з розрахунків Fomalhaut, собівартість iPhone 12 становить $ 373, а iPhone 12 Pro – $ 406.

Як уточнює IThome, за кожен OLED-екран каліфорнійська компанія заплатила близько $ 70, за чіпи A14 Bionic – $ 40, оперативну пам’ять SK Hynix – $ 12,8, флеш-пам’ять виробництва Samsung – $ 19,2, КМОН-матриці для камери, вироблені в Sony , – $ 8.

При цьому Fomalhaut аналізує вартість компонентів, не враховуючи витрати на маркетинг, логістику, інвестиції в виробництво та інші фактори, які також впливають на підсумкову ціну продукту.

В Україні базова версія iPhone 12 продається за 29 999 гривень (25.11) ($ 1057), а iPhone 12 Pro – 39 999 гривень ($ 1409).

За відомостями Nikkei, більш широке використання південнокорейських компонентів обумовлено рішенням компанії впровадити технологію OLED-екранів для всієї лінії iPhone 12. Екрани поставляються південнокорейськими компаніями Samsung Display і LG Display.

Значимість вкладу Samsung Display особливо різко зросла після того, як Apple замінила РК-дисплеї на OLED для iPhone 12, підкреслює видання. Південнокорейські постачальники, особливо Samsung, домінують в OLED-технології. Samsung також поставляє чіпи пам’яті для iPhone 12.

В iPhone SE 2020 року, який з’явився на ринку навесні цього року, частка південнокорейських комплектуючих підскочила на 22,4 процентних пункти, а частка деталей японського виробництва впала на 12,1 проценти.

Однак внесок японських компаній залишається значним. Sony – ключовий постачальник КМОН-матриць для покращення зображення. Матриці використовуються в трьох об’єктивах камери iPhone 12 Pro, включаючи ширококутні і телеоб’єктиви, і коштують від $ 5,40 до $ 7,40 за штуку.

Нові смартфони містять безліч компонентів для сумісності з мережами 5G, для захисту від шуму і пилу, а також високопродуктивні чіпи. Всього в телефоні більше 1600 пасивних частин.

Смартфон iPhone 12 спроєктований як мініатюрний, важить 162 г (на 32 г менше, ніж iPhone 11) завдяки зменшеному розміру батареї. Ємність акумулятора зменшена на 10%, що звільняє місце для додаткових елементів. Компоненти батареї поставляються Amperex Technology, дочірньої компанії японської TDK, розташованої в Гонконзі.

Apple запевняє, що зменшена батарея не впливає на продуктивність смартфона, і аналітики підтверджують, що це не порожні слова. Автономність iPhone 12 досягається завдяки технологіям енергозбереження з використанням 7-нанометрових чіпів.

Компоненти китайського виробництва становлять менше 5% від загального обсягу. При цьому Apple продовжує передавати більшу частину збірки смартфонів китайським заводам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.