Названо найпопулярніші браузери в світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мільйони користувачів комп’ютерів до цих пір використовують застарілий Internet Explorer. Про це повідомляє видання TechRadar з посиланням на дослідження агентства NetMarketShare.

За даними агентства за жовтень, частка вбудованого в Windows браузера склала 5,57 відсотка. За оцінкою видання, застарілою програмою досі користуються мільйони власників персональних комп’ютерів. При цьому частка нового браузера Microsoft – Edge – вперше перевищила 10 відсотків, склавши 10,22 відсотка. У вересні частка додатку становила 8,84 відсотка від усього ринку. Нижче розташувалися продукти конкурентів – Firefox і Safari отримали по 7,22 і 3,4 відсотка відповідно.

Найпопулярнішим браузером на ринку аналітики назвали Google Chrome. На продукт компанії Google припало 69,25 відсотка користувачів. Також в топ-10 потрапили браузери Opera і Yandex, які отримали частки трохи більше одного відсотка і трохи менше одного відсотка відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше cтало відомо, що фахівці Microsoft вжили заходів, щоб перевести користувачів Internet Explorer на браузер Edge. Зокрема, інженери додали в застарілий браузер файл, який блокує відвідування багатьох сайтів. Влітку Microsoft оголосила, що припиняє підтримку застарілого браузера в серпні 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.