Користувачі Windows 10 почали в примусовому порядку отримувати оновлений браузер Edge

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом компанія Microsoft досить агресивно просуває свій новий продукт: браузер Edge, однойменний з попередньою версією, але «покращений і доповнений». Він створений на базі Chromium і вийшов дійсно досить ефективним, порівняно з тим, що Microsoft пропонувала раніше.

Проблемою є те, що незалежно від бажання користувача Windows 10, він все одно отримає оновлений Edge разом з оновленням. Зараз поширюється пакет KB4576754, в рамках якого і буде встановлений новий браузер, хоче цього людина чи ні.

Оновлення видаляє стару версію браузера і встановлює нову, проте, переносить в нього всі налаштуваггя, вкладки та іншу інформацію з попереднього варіанту браузера. Ярлик Edge автоматично з’являється на робочому столі. Видалити його звідти можна, а ось сам браузер прибрати з системи не вийде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що далеко не всі в захваті від такої примусової установки Edge, Microsoft не змінює свою політику і продовжує поширювати це оновлення. Єдиний спосіб уникнути завантаження браузера, це заборонити установку оновлень. Також можна спробувати видалити Edge сторонніми програмами, але поки незрозуміло, до яких проблем це може привести.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.