Київстар розчарував користувачів терміном появи 5G в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У США, Європі і інших країнах вже запустили мережу нового покоління – 5G. Однак, для України й досі невідомі точні терміни початку розгортання. Наприкінці вересня Кабмін запровадив план заходів щодо підвищення якості послуг мобільного зв’язку на 2020-2022 роки. Зокрема, мова про запровадження європейських підходів щодо якості зв’язку та електронних комунікаційних послуг. Частиною цього плану будуть положення, які допоможуть в подальшому запровадити технологію 5G в Україні.

Мобільний оператор Київстар назвав терміни, коли вважає доцільним запустити 5G для своїх абонентів. Президент компанії, Олександр Комаров, назвав період 2022-2023 рр. Він пояснив, що запускати мережу у 2021 році не дуже вдале рішення. Одна з причин – українські користувачі ще не володітимуть достатньою кількістю пристроїв з підтримкою технології. Деякі з них виходять за рамки бюджету багатьох користувачів.

До того ж, ще потрібно звільнити частоти. Тому, розгортання потрібно починати не раніше кінця 2022 року. Та й було б непогано, для початку, завершити розгортання мережі 4G. Адже сотні тисяч українців тільки у 2020 році вперше отримують підключення 4G…

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.