Адаптивний карантин продовжено до кінця 2020 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через різкий ріст кількості випадків захворювання коронавірусом COVID-19 український Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження карантинних заходів до кінця цього року. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 13 жовтня. Також у адаптивні карантинні засоби були внесені деякі зміни. 

Тепер цільову кількість тестів на коронавірус збільшили вдвічі – з 24 до 48 тестів на день на 100 тисяч населення, а під часу розрахунку кількості місць в лікарнях для хворих коронавірусом COVID-19 не враховуватимуться ліжка у дитячих лікарнях, що було раніше. Також “червоною” тепер називатимуть ту зону, у якій протягом двох тижнів спостерігається більше 320 випадків захворювання на 100 тисяч населення. Нагадаємо, що раніше ці показники динамічно визначалися за порівнянням з середньою кількістю захворювань по всій території України. 

Вчені встановили нестандартні побічні ефекти, які спостерігаються у перехворілих COVID-19

Тепер у “зелених” зонах можна збиратися групами не більше 50 людей,  у “жовтих” – не більше 30 людей, у “оранжевих” – не більше 20. Також роботу громадських закладів буде заборонено з 22:00 до 7:00 у вищезгаданих зонах, якщо вони не працюють у цей час н виніс. Також буде заборонено проведення спортивних заходів. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, влада вирішила перенести осінні канікули у школах на 15-30 жовтня, а закладам вищої та професійно-технічної освіти рекомендують перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада. Також найближчим часом мають оприлюднити змінену постанову про адаптивний карантин, після якого вищезгадані зміни будуть діяти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.