«Укрпошта» тепер теж приймає цифровий паспорт з «Дія» при видачі посилок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку поточного тижня стало відомо те, що компанія «Нова пошта» почала приймати додаток «Дія» для ідентифікації клієнтів при наданні послуг. Тепер про аналогічну функціональність заявила «Укрпошта», а відповідне оголошення опублікувало Мінцифри.

Отже, «Укрпошта» приймає цифровий внутрішній (ID-карту) і закордонний біометричний паспорти громадянина України, при цьому від клієнта вимагають оновити додаток до актуальної версії «Дія 2.0».

При отриманні посилки в відділеннях Укрпошти слід повідомити оператора про бажання провести ідентифікацію за допомогою цифрових документів. Оператор в поштовому відділенні сканує штрих-код паспорта, після чого «Дія» передасть відповідні дані в систему «Укрпошти».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином за допомогою «Дія 2.0» можна отримати: внутрішні та міжнародні рекомендовані відправлення (листи, бандеролі, поштові картки); внутрішні страхові відправлення без післяплати або з післяплатою на суму до 5000 грн (Укрпошта Експрес, Укрпошта Стандарт, Укрпошта SmartBox); міжнародні страхові відправлення без митних нарахувань і післяплати.

Нагадаємо, що в понеділок Міністерство цифровий трансформації України провело перший великий онлайн-захід в серії Diia Summit з безліччю анонсів нових цифрових продуктів в рамках проекту «Дія 2.0» ( «Держава в смартфоні»), включаючи цифровий номер платника податків (РНОКПП), довідку переселенця , свідоцтво про народження дитини, електронну прописку в паспортах та свідоцтві про народження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.