Компанія Microsoft підтримала Epic Games

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, Apple і Google видалили зі своїх магазинів мобільних додатків гру Fortnite після того, як її розробник Epic Games порушив правила, передбачивши в черговому оновленні можливість приймати платежі у користувачів в обхід Apple і Google, і залишивши, таким чином, технологічних гігантів без комісійних .

Компанія Epic відповіла судовим позовом . Компанія Apple пішла далі і пообіцяла позбавити Epic Games доступу до інструментів розробки ПО . Компанія Epic Games знову звернулася суд , вважаючи дії щодо її несправедливими і здатними завдати шкоди іншим учасникам галузі. Як виявилося, цю точку зору поділяє компанія Microsoft. Вона вже подала заяву на підтримку Epic, закликаючи не позбавляти компанію доступу до засобів розробки, поки йде судовий процес проти Apple.

За словами Microsoft, ігровий движок Unreal Engine, розроблений і підтримуваний Epic, є «критично важливою технологією» для галузі, і втрата доступу до нього на iOS і macOS позбавить Microsoft та інших творців ігор найважливішого компонента. Це може бути катастрофою для розробників, якщо гра на основі Unreal знаходиться в стадії розробки. У такій ситуації доведеться вибирати між перезапуском розробки, відмовою від підтримки пристроїв Apple або скасуванням проекту. Проблеми можуть проявитися і в уже випущених іграх, оскільки користувачі iOS і Mac не зможуть отримувати нові функції, виправлення помилок і оновлення безпеки. Крім того, відбудеться розподіл ринку, оскільки користувачі пристроїв Apple будуть позбавлені можливості грати онлайн разом з користувачами інших платформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.