Приватбанк і монобанк: починають працювати по-новому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все через пандемію. Безліч банків готуються перейти в цифровий сектор. Рішення про це спільно прийняли Міністерство цифровий трансформації і незалежна асоціація банків України. Після прийняття всіх рішень, буде прийнятий спеціальний меморандум. Основний нахил НАБУ з Міністерством зроблять на введення дистанційного підтвердження особи клієнта.

Суть в тому, що в зв’язку з карантином, що відбувся навесні цього року, 28 квітня уряд дозволив банкам засвідчувати особи своїх клієнтів і верифікувати їх дистанційно, без необхідності перебувати у відділенні банку. Втім, деякі інструменти для ідентифікації клієнтів ще не ефективні, вони можуть бути занадто громіздкими і дорогими, як, наприклад, Відеоідентифікація банку. Тому зараз йде розробка і впровадження новіших і ефективних інструментів, які дозволять користуватися ними переважного кількості українців.

Зокрема, вводяться інструменти для укладення договорів з фізичними особами, які в основному не мають електронних підписів. Планується, що в майбутньому клієнт зможе укладати з банком весь спектр договорів, в тому числі і договір про відкриття та обслуговування рахунку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно із законодавством, банки вже мають право працювати з українцями на відстані, однак поки що існують вимоги до ряду документів, які поки що заповнити на відстані неможливо, тому клієнтам все ще доводиться ходити в банки і надавати копії завірених документів. Міністерство цифрової інформації має стати містком, який дозволить банкам отримати доступи до різних Держреєстру, щоб робота на відстані стала можливим.

Більшість банків готові перейти в цифровий сектор. Суть в тому, що з таким підходом серед банків з’явиться більше здорова конкуренція, так як зникнуть випадки, коли певний банк піднімає кількість своїх клієнтів відкриваючи відділення в селі або СМТ, де раніше відділень не було. Тепер кількість клієнтів банку визначатимуть тільки його якість послуг і підхід до клієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.