Lifecell приєднався до меморандуму про спільне використання мобільних мереж

Сьогодні, 6 серпня 2020 року, оператор мобільного зв’язку lifecell підписав меморандум про спільне використання телекомунікаційної інфраструктури з мобільними операторами Київстар і Vodafone Україна для прискорення розгортання мереж 4G у сільській місцевості і на автодорогах і запропонував спільно використовувати мережу в усіх населених пунктах, де це необхідно.

Таким чином lifecell приєднався до підписаного раніше мобільними операторами меморандуму про наміри спільного використання пасивної і активної інфраструктури своїх мобільних мереж. У ньому йдеться про спільне використання каналів зв’язку, базових станцій та іншого обладнання.

Спільне використання інфраструктури мобільних мереж у всіх населених пунктах, де це необхідно, здатне забезпечити громадянам рівні можливості доступу до послуг, інформації та знань, які надаються на базі сучасних технологій. Операторам така співпраця дозволить швидше розгортати 4G-покриття на всій території України і забезпечити виконання Указу Президента України «Про деякі заходи щодо поліпшення доступу до мобільного Інтернету», згідно з яким вони повинні протягом кількох найближчих років забезпечити 4G-зв’язком населені пункти з кількістю жителів від 2000 чоловік, також основні автодороги.

Оператори мобільного зв’язку України вже провели рефармінг (обмін) радіочастотами в діапазоні 900 МГц в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Тернопільській та Рівненській областях. До кінця року він буде проведений у всіх інших областях України згідно із затвердженим графіком. Після рефармінгу кожен оператор зможе використовувати суцільні смуги радіочастот, що дозволить надавати абонентам якісні послуги 4G-зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.