Майбутнє Android: Google показала новий інтерфейс

Компанія Google в цьому році радикально змінить інтерфейс Android TV – операційної системи, адаптованої для смарт-телевізорів і телеприставок. Згідно з інформацією від 9to5Google, пошуковий гігант для розширення впливу свого продукту має намір конкурувати з Amazon, Apple і Roku, повідомляє ” Сегодня “.

Проблема в тому, що незважаючи на величезну популярність Android на мобільному ринку, Android TV слабо поширений на ТБ пристроях, де домінують Roku, Apple TV або Amazon Fire. Тому Google має намір змінити підхід до графічного інтерфейсу, зробивши наголос на контент (серіали, ТВ-шоу і фільми) замість додатків. Нова версія Android TV буде випускатися під брендом Nest. Графічна оболонка буде більше нагадувати Fire TV.

Android TV в майбутньому буде виглядати приблизно як Fire TV

Як стверджує 9to5Google, Google планує випустити новий Chromecast Ultra з універсальним пультом дистанційного керування. Пристрій з новим Android TV (Nest) буде підтримувати такі функції:

  • Інтеграція з Google Assistant для голосового управління;
  • Підтримка потокових сервісів Netflix і Disney+ з Google Play Store;
  • Трансляція контенту на мобільні пристрої в потоковому режимі;
  • Підтримка Google Stadia для хмарних ігор.

Сервіс Stadia який не користується популярністю може отримати друге дихання на новому Android TV. Таким чином пристрої Nest можуть стати ще й конкурентом Shield TV – телеприставок від Nvidia, що використовують сервіс ігрового стрімінга GeForce Now.

Android TV

Перетворення нового Chromecast Ultra в конкурента Roku, Amazon і Apple також дозволить Google боротися з OEM-виробниками Smart TV, які використовують Android в якості операційної системи в своїх телевізорах. Ситуація ускладнюється тим, що Google уклала ліцензійні угоди з цими виробниками, щоб вони не використовували кастомні версії Android, такі як Amazon Fire TV. Google, мабуть, намагається полегшити проблеми виробників, знижуючи вимоги до обладнання для запуску Android TV. Це означає, що виробники смарт-телевізорів можуть створювати свої пристрої за менші гроші і навіть отримувати прибуток.

Однак зосередження уваги на контенті, а не на додатках, може привести до того, що Google буде віддавати перевагу своїм власним сервісів на зразок YouTube і YouTube TV і менше рекламувати своїх конкурентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.