Браузер Safari отримав одну з важливих функцій Tor

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple випустила оновлення для мобільної і деськтопної версій фірмового браузера Safari. Черговий апдейт додав в додаток корисну функцію, що значно знижує можливості сайтів відстежувати подальші переходи користувача по глобальній мережі. Раніше подібним рівнем конфіденційності міг похвалитися лише браузер Tor.

У представленому оновленні від 24 березня 2020 року Safari отримав поліпшену функцію Intelligent Tracking Prevention (ITP), завдяки якій додаток блокує файли cookie на сайтах і запобігає відстеженню призначених для користувача даних рекламодавцям. За словами одного з інженерів WebKit Джона Віландера, відтепер Safari за умовчанням діє таким чином, що жоден веб-сайт не зможе стежити за користувачем під час серфінгу.

Примітно, що таке нововведення дозволило Safari обійти функціональність Google Chrome практично на два роки. Раніше Google повідомляла, що планує інтегрувати функцію противідстежування і збору cookie в Chrome орієнтовно в 2022 році. Аналогічна можливість зараз доступна в браузері Tor і частково – в продукті від співзасновника Mozilla під назвою Brave.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

джерело: engadget.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.